
Anunturi imobiliare, vanzare in regim particular
Intrebarea principala pe care si-o pune orice vanzator de apartament sau de casa de vanzare este: vanzare in regim propriu sau apelarea la agentiile imobiliare?
Aveti mai jos principalele criterii de care trebuie sa tineti seama pentru a va vinde casa in regim propriu.
-
Vanzatorul se ocupa de postarea anuntului in ziare, pe site-uri de anunturi imobiliare sau alte modalitati de promovare.
-
Vanzatorul se ocupa de toate actele necesare si trebuie sa se informeze despre toate procedurile necesare.
-
Vanzatorul trateaza direct cu clientii, asta insemnand ca trebuie sa ofere in anunturi un numar de telefon la care este disponibil in parmanenta si sa sa isi gandeasca foarte bine anuntul imobiliar, dar si discursul de prezentare pentru posibilele vizionari.
Pentru a vinde este nevoie ca anuntul sa atraga atentia, iar pentru acest lucru trebuie urmarite anumite sfaturi care sunt usor de pus in practica:
- Inceputul anuntului trebuie sa fie cu o propozitie ce atrage imediat atentia cititorilor. Aceasta propozitie trebuie sa contina punctul forte sau acel detaliu care face proprietatea unica prin comparatie cu restul anunturilor.
- Amplasarea exacta in care se afla proprietatea trebuie mentionanta cat se poate de clar intotdeauna. Multi cumparatori cauta sa cumpere sau sa inchirieze proprietati in anumite zone si tind sa ignore anunturile in care zona nu este mentionanta. Aceeasi regula se aplica si pretului. Ar putea sa para ca este o strategie buna sa nu fie mentionat pretul, astfel incat potentialii clienti sa trebuiasca sa contacteze proprietarul pentru detalii suplimentare si astfel sa poate fi convinsi in mai multe cuvinte de potentialul afacerii, insa adevarul este ca cei mai multi cumparatori au un buget fix si vor ignora anunturile vagi.
- Cu exceptia detaliilor ce reprezinta punctul forte al proprietatii, este bine ca anunturile imobiliare sa nu contina prea multe detalii nefolositoare. Este mult mai bine ca in limita de cuvinte sa se integreze toate facilitatile, astfel incat cumparatorul sa isi faca o idee clara. Detaliile ce trebuie mentionate sunt: zona, numarul de camere, numarul de bai, marimea (in metri patrati), imbunatatiri, in cazul in care acestea exista si pretul.
- Este bine sa se evite cuvintele descriptive ce pot avea dublu inteles precum adjectivul comfortabil spre exemplu, ce poate duce in acelasi timp cu gandul la un spatiu mic. Este de preferat sa se foloseaca o exprimare cat mai simpla si directa, fara adjective ce nu sunt absolut necesare. Cuvintele cu cel mai mare impact s-au dovedit de-a lungul timpului urmatoarele: mare, spatios, luminos, nou si modern.
